DESCOPERĂ SFATURI PRACTICE DE AMENAJARE INTERIOARĂ
În jurul mesei, spațiul nu este niciodată prea mic pentru prieteni. Și ce preparat mai potrivit pentru a fi servit decât o pizza delicioasă și ușor de împărțit, gătită cu plăcere acasă? Joacă-te cu rețete dintre cele mai diverse și completează-ți colecția cu ustensile speciale pentru iubitorii de pizza!
Aluat pufos sau crocant? Indiferent de preferințe, cu câteva ustensile de bază te asiguri de cel mai delicios rezultat. Următorul pas – acoperă-l cu ingrediente proaspete, în combinații simple sau dintre cele mai creative.
Coacerea este la fel de importantă precum prepararea. Pentru ca pizza să fie perfect coaptă și să aibă o consistență pe gustul tău, asigură-te că temperatura este optimă, tava este potrivită și că ai la îndemână o ustensilă pentru manevrarea acesteia.
Gătitul acasă este o plăcere, mai ales atunci când te bucuri de rezultat. Servește pizza pe un platou special sau chiar pe un tocător pentru un aranjament creativ al mesei. De asemenea, o ustensilă potrivită pentru porționarea acesteia își va dovedi cu siguranță funcționalitatea și utilitatea.
Îți propunem și o rețetă simplă și rapidă de pizza, de la care poți porni pentru un preparat pe gustul tău sau pe care o poți savura ca atare!
Ingrediente (4 pizza)
Pentru aluat: 500 g făină, o linguriță de sare de mare, 7 g drojdie, o linguriță de zahăr.
Pentru sosul de roșii: 1 cățel de usturoi, o legătură de busuioc proaspăt, ulei de măsline, o conservă de roșii.
Topping: 85 g mozzarella, busuioc proaspăt.
1.Amestecă făina cu sarea.
2.Adaugă zaharul cu drojdia în 300 ml de apă caldă și lasă amestecul căteva minute, apoi încorporează-l în făină. Frământă aluatul până ce capătă o consistență fină. Într-un bol gresat, lasă-l la dospit timp de 45 minute.
3.Toacă usturoiul și busuiocul și gătește-le într-o lingură de ulei de măsline bine incins. Adaugă conserva de roșii, sare și piper.
4.Porționează aluatul în 4 și întinde fiecare parte în formă rotundă, folosindu-se de făină pentru a nu se lipi.
5.Încălzește cuptorul la 250 grade C.
6.Acoperă aluatul cu sos, mozzarella după gust, frunze de busuioc proaspăt și puțin ulei de măsline, sare și piper.
7.Coace pizza timp de 7-10 minute, până când aluatul devine auriu și crocant.
(sursa: jamieoliver.com )
Pregătește și bucură-te de cea mai bună pizza chiar la tine acasă, iar pentru ca experiența să fie completă, împarte-o cu prieteni dragi!