Idei pentru o cină romantică acasă: rețeta unei seri speciale pentru ea sau el

O cină la lumina lumânării este una dintre cele mai simple, însă mereu fără cusur, idei de a petrece timp de calitate în doi indiferent de ocazie, fie că vorbim despre Ziua Îndrăgostiților, Dragobete, o aniversare a relației voastre, o zi de naștere sau pur și simplu o seară ca toate celelalte.

Dar nu trebuie să mergeți mereu la restaurant când vreți să vă reconectați. Experiența poate fi la fel de specială și dacă o organizezi în tihna casei voastre, dacă ai în vedere câteva aspecte. Iată câteva idei de care să ții cont când să planifici o cină romantică acasă pentru persoana iubită.

Sumar


1. Asigură-te că amândoi aveți programul liber

Primul pas pentru o cină romantică perfectă, înainte de a căuta rețete sau ingrediente pentru felurile de mâncare pe care vrei să le pregătești, este să te asiguri că niciunul dintre voi nu are deja alte planuri. Dacă locuiești cu un coleg de apartament, roagă-l să vă ofere puțină intimitate sau dacă aveți copii, apelați la un membru al familiei sau la o cunoștință pentru a avea grijă de ei câteva ore.

2. Alege locul potrivit din casă

Există mai multe colțuri din casă unde, cu puțină creativitate, poți aranja o cină-surpriză pentru el sau ea.

Clasic, la masa de dining

Pentru mulți, răspunsul este evident: ca orice altă cină, masa se ia la masa de dining. O alegere clasică, dar cu care niciodată nu vei da niciodată greș. Nu degeaba faimoasa scenă în care Doamna și Vagabondul împart de o porție de spaghete încă înmoaie inimile romanticilor și în ziua de azi. Așa că, inspiră-te din desenele copilăriei și acordă atenție aranjării mesei, de la alegerea veselei și a decorațiunilor, la setarea atmosferei.

Picnic în living

Dacă vrei o cină romantică mai casual, alege să amenajezi un spațiu pentru picnic în living. Împinge măsuța de cafea într-o parte și pune peste covor o pătură împletită sau, pentru un decor mai senzual, una care imită blana naturală ori un cearceaf mătăsos.

Podeaua nu este cel mai confortabil loc, așa că aruncă din belșug perne decorative sau pufuri pentru a crea un spațiu perfect pentru cuibărit.

Completează cu felinare din plin sau lumânări în recipiente de sticlă colorată pentru un decor romantic boem.

Dacă mergi pe această variantă, trebuie să alegi cu grijă meniul. Finger foods sunt o necesitate, dar nu înseamnă că nu pot fi romantice. Câteva opțiuni cu care nu poți da greș ar fi brânzeturile franțuzești, foie gras-ul sau strugurii, așezate apetisant pe platouri de servire demne de ocazie.

În aer liber, pe balcon sau terasă

O cină romantică în aer liber are un… aer aparte. Dacă balconul sau terasa ta are vedere la un peisaj frumos, poziționează masa și scaunele astfel încât amândoi să îl puteți admira. Împânzește spațiul cu felinare sau lumânări, iar pentru un plus de culoare și intimitate, adaugă și câteva plante artificiale sau naturale.

Ia în calcul și temperatura de afară. Serile de vară sunt răcoroase, iar iernile friguroase, însă sunt ocazia perfectă pentru cuibărit. Asigură-te că aveți un pled călduros la îndemână și, de ce nu, chiar un încălzitor pentru exterior.

3. Pregătește un meniu cu rețete simple, dar speciale

Ideal ar fi să nu încerci să gătești ceva nou în cazul în care rezultatul nu se va ridica la așteptările tale. Alege rețete pe care le îndrăgiți amândoi sau, dacă gătitul nu este punctul tău forte, nu este nimic rău în a comanda. Ai grijă doar să aranjezi mâncarea apoi pe tăvi sau farfurii.

Pentru aperitiv, poți pregăti un platou de brânzeturi și struguri, bruschete cu diferite topping-uri, ouă umplute sau tartine cu brânză franțuzească și verdeață.

Pentru felul principal, prepară un fel de mâncare în ton cu atmosfera. Câteva idei de rețete pentru o cină romantică ar fi somon la grătar sau la cuptor cu legume, supă cremă de legume cu crutoane, cartofi umpluți cu cremă și cașcaval, cotlet sau pulpă cu condimente la cuptor sau pastele de orice fel.

4. Desertul are un rol aparte

Desertul face parte din rețeta unei cine romantice reușite, cele cu ciocolată în mod special. O idee aparte ar fi să o surprinzi pe persoana iubită cu o cutie de bomboane personalizate, gătite chiar de tine. Comparativ cu un tort sau o prăjitură, acestea sunt mai ușor de făcut. Dar dacă vrei ceva cu adevărat decadent și cu minimum de pregătiri, optează pentru un platou de fructe alături de un set fondue pentru ciocolată.

5. Acordă o atenție deosebită și aranjării mesei

Indiferent de locul unde alegi să luați această cină, sunt câteva elemente care ajută la crearea unei atmosfere festive, dar intime.

Față de masă și textile prețioase precum jumătatea ta

Textilele cu care alegi să decorezi masa influențează atmosfera cinei tale romantice. Optează pentru o față de masă și șervete de masă în culoarea universală a dragostei, roșu, indiferent că pregătești surpriza în apropierea Valentine’s Day sau nu. Însă dacă este prea mult, optează pentru o combinație rafinată de alb cu accente roșii.

Veselă festivă și tacâmuri pe măsura ocaziei

Subliniază importanța cinei romantice pe care ai pregătit-o cu ajutorul veselei pe care o alegi. Aceasta este o ocazie la fel de specială ca orice sărbătoare, așa că farfuriile, platourile sau bolurile în care decizi să servești preparatele trebuie să reflecte acest lucru.

 

Astfel, dacă cina romantică se află în preajma unei sărbători, oferă-i un aer special prin alegerea unui set de veselă deosebit, cu modele tematice în ton cu sărbătoarea respectivă. Altfel, optează pentru modelele clasice și elegante dacă vrei să pui în valoare bucatele de pe masă. Evită decorurile înghesuite care pot distrage atenția de la celelalte elemente ale cinei.

Meniul și paharele merg mână în mână

În cazul în care vrei să-ți surprinzi jumătatea cu o cină ca la carte, băutura cu care servești masa trebuie aleasă cu mare grijă. Vinul este o alegeră clasică pentru o seară romantică, însă ia în calcul și preferințele persoanei iubite. Dacă îi place să se delecteze cu alte băuturi selecte asigură-te că le servești în paharele potrivite.

O băutură care dă oricărui moment o notă celebratoare și memorabilă, șampania este o altă opțiune de luat în calcul. Aceasta este ideală alături de un desert senzual, bogat în ciocolată.

O vază cu flori nu poate lipsi de la nicio cină romantică

Creează o atmosferă intimă și plină de însemnătate cu ajutorul florilor pe care le alegi. Un buchet realizat din florile preferate ale persoanei iubite adaugă un plus de romantism cinei tale romantice, fiind de nelipsit, adesea, din momentele de celebrare în doi. Ideal ar fi să alegi un buchet realizat din flori cu o mireasmă subtilă sau care nu au deloc parfum pentru a nu distrage atenția de la bucatele preparate.Poți alege simbolul absolut al dragostei - trandafirul roșu. Dar dacă jumătatea ta preferă alte flori, surprinde-o cu un buchet generos din florile iubite.

Nu uita, însă, că vaza pe care o alegi contează la fel de mult ca florile. Optează pentru o vază cu un design minimalist sau chiar una transparentă pentru a lăsa florile să fie elementul central. De asemenea, ține cont și de poziționarea florilor. Dacă alegi un buchet generos, nu-l așeza în mijlocul mese pentru a nu bloca vizual. Mai degrabă, așează-l într-o margine, în fundal. În schimb, aranjamentele florale mici pot fi așezate în centrul mesei.

Cina romantică nu este completă fără lumânări

Ce este mai romantic decât o cină la lumina lumânărilor? Cina pe care i-o pregătești persoanei iubite scoate în evidență dragostea pe care i-o porți, așa că încearcă să creezi o atmosferă intimă, caldă și liniștită, ca și cum sunteți doar voi doi, singuri, și puteți trăi veșnic în acest moment. Decorează masa cu un sfeșnic cu design deosebit pentru un plus de rafinament. Poți opta și pentru multe lumânări, mai mari și mai mici, așezate pe masă pentru un plus de romantism.

6. Joacă-te cu lumina pentru un decor intim

Dincolo de lumânările de pe masă, te poți juca și cu luminile din cameră.

Dacă aveți corpuri de iluminat cu posibilitatea de a regla intensitatea luminii, alege setarea low pentru o atmosferă intimă. Sau le poți stinge de tot și să lăsați aprinse doar lampadarul sau veiozele.

Însă, ca să o deosebești de o seară normală în care stați cu luminile parțial stinse în timp ce savurați un film bun, cel mai bine e să amplasezi prin încăpere și câteva lumânări, felinare sau chiar instalații luminoase.

În cazul în care camera în care pregătești cina romantică are un șemineu, neapărat include-l în decor. Acesta va da un plus de intimitate și căldură, ingredientele perfecte pentru o seară reușită în doi.

7. Setează atmosfera serii cu muzică relaxantă și romantică

O cină romantică perfectă nu poate fi completă fără muzică. Alege muzica voastră preferată sau un playlist cu muzică ambientală, potrivită pentru o atmosferă relaxantă. O idee originală ar fi să creezi un playlist special cu melodii cunoscute în perioada în care ați devenit un cuplu sau care v-au marcat relația. Chiar dacă nu toate sunt potrivite pentru această ocazie, vor servi drept un bun, poate chiar haios, conversation starter și vă vor purta printre amintiri frumoase create împreună.

8. Uitați de tehnologie pentru câteva ore

O seară specială în doi înseamnă să-i oferi partenerului atenția ta pe tot parcursul serii. Încearcă, pe cât posibil, să eviți utilizarea telefonului sau a laptopului pentru a-i arăta persoanei iubite că aceste momente sunt mai mult decât speciale pentru voi doi. 

Totuși, tehnologia îți poate veni în ajutor în cazul în care ai nevoie de telefon sau de laptop pentru a crea o atmosferă de neuitat. De exemplu, poți pune muzica voastră preferată pe fundal în timp ce luați cina sau vă puteți uita la filmul preferat al jumătății tale mai târziu în noapte.

Indiferent de evenimentul pe care îl sărbătoriți sau de locul în care decizi să pregătești această cină romantică, simplul fapt că încerci să creezi un moment special pentru persoana iubită contează. Presară puțin din personalitățile voastre în elementele de decor sau în preparatele pe care le servești, și cu siguranță el sau ea va fi impresionat de gestul tău.

Dacă ai nevoie de mai multe idei despre cum poți aranja masa pentru o cină romantică, descoperă colecția noastră de produse pentru servirea mesei și decorațiuni.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)