Industrial Chic - 5 pași pentru un Living original

Stilul industrial chic reprezintă alegerea perfectă pentru amenajarea unui spațiu modern și original. Aduce împreună piese cu design industrial, finisaje antichizate și materiale naturale, precum lemnul crud, într-o amenajare plină de personalitate și prospețime.

Esența stilului industrial chic constă în alăturarea metalului galvanizat cu sticla, pielea și lemnul, menținând însă liniile și formele relativ simple. Minimalist, dar deosebit, masculin, dar plin de căldură, este un stil ce inspiră și impresionează prin echilibru și textură.

Cum amenajezi livingul în stilul industrial chic?

1. Cheia unei amenajări în stil industrial chic este simplitatea. Alege doar piese practice și utile, evitând mobilierul și accesoriile în exces. Farmecul din încăpere va fi dat tocmai de amestecul de texturi și finisaje, care o vor scoate din anonimat prin autenticitate.

2. Un bun punct de plecare este reprezentat de o paletă neutră de culori, căreia îi vei adăuga apoi accente calde, lemnoase. Cu cât lemnul are un aspect mai natural și mai uzat, cu suprafețe nefinisate, cu atât decorul va fi mai deosebit.

3. Următorul material esențial este metalul. Fie că accentele metalice sunt oferite de ferestre, piese de mobilier sau corpuri de iluminat, metalul se va potrivi de minune cu lemnul. De asemenea, elementele mai dure, precum cărămida, piatra sau țevile la vedere sunt binevenite într-o astfel de amenajare.

 

4. Piesă de bază în living, canapeua potrivită într-un decor industrial chic este de culoare închisă, are forme generoase și un material rezistent. Pielea sau ecopielea cu finisaj lucios sau ușor uzat reprezintă alegeri perfecte și durabile pentru spațiul tău.


5. Pentru că farmecul stă în lucrurile mici, accesoriile joacă un rol de necontestat. Ceasurile, oglinzile, decorațiunile din sticlă sau metal își vor găsi locul în livingul tău cu siguranță. Pentru un efect distractiv și elegant, include în decor piese feminine, precum piesele cu cristale, un pled moale sau perne decorative.


Petrecem mult timp în living, împreună cu cei dragi sau relaxându-ne în clipele libere. Dacă preferi naturalețea, iar combinațiile de materiale și texturi te intrigă, stilul industrial chic poate fi inspirația de care ai nevoie pentru un living exact pe gustul tău.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)