Cum să amenajezi apartamentul ideal pentru întreaga familie

Pentru ca toți membrii familiei să beneficieze de confort maxim, atunci când vine vorba despre amenajarea apartamentului este foarte important să alegeți piesele de mobilier și decorațiunile astfel încât ele să se potrivească perfect spațiului de care dispuneți. Vă prezentăm în continuare câteva sfaturi utile în acest sens.

Sumar


Folosiți-vă de fiecare spațiu de depozitare

Din când în când, de obicei în preajma curățeniei de primăvară, ne dăm seama cât de multe obiecte am acumulat de-a lungul anilor. Ei bine, atunci când ai parte de o familie numeroasă, spațiile de depozitare de acasă capătă o cu totul altă importanță.

Pentru a vă asigura că puteți menține o bună organizare acasă, nu ezitați să alegeți piese de mobilier cu spații generoase de depozitare și să le folosiți la maximum pe fiecare dintre acestea. De exemplu, puteți include în dormitor un pat cu ladă sau sertar, iar în living puteți adăuga o măsuță de cafea cu spațiu de depozitare inclus sau puteți opta pentru o canapea cu ladă.

Amenajați zone multifuncționale

Deoarece se construiesc apartamente din ce în ce mai mici, opțiunile de amenajare trebuie reinventate. Pentru a profita din plin de spațiul de care dispuneți, puteți crea zone multifuncționale în care toți membrii familiei - copiii, părinții, rudele apropiate - se pot simți în largul lor. 

De exemplu, delimitați în zona de living un spațiu pentru biroul de acasă. În lipsa unui dining, o cameră destinată servirii mesei, puteți include în bucătărie o masă extensibilă care poate fi mutată în living atunci când aveți musafiri. 

De asemenea, o canapea extensibilă poate transforma livingul într-o cameră pentru oaspeți în care aceștia se vor simți în largul lor. Tot în living puteți delimita o zonă de joacă pentru copii, decorată corespunzător - cu jucării, taburete sau chiar un cort de joacă.

Alegeți mobilier modular

Alegerea mobilierului potrivit poate fi o adevărată aventură, mai ales când apartamentul dispune de camere mici. De aceea vă recomandăm să optați pentru mobilier modular, care poate fi configurat în funcție de nevoile voastre. Astfel, veți fi siguri că mobilierul ales va încăpea perfect în spațiul de acasă, iar munca voastră va fi mult mai ușoară. 

Nu neglijați zona de confort

Atunci când amenajați apartamentul, confortul vostru și al celor dragi trebuie să fie o prioritate. Pentru a avea succes în acest sens, elementele de bază precum canapeaua sau patul merită un plus de atenție. 

Analizați îndeaproape care sunt dorințele voastre în materie de confort: un colțar pentru serile de film, un fotoliu cu recliner pentru momentele de lectură, un pat tapițat în care să vă afundați după o zi dificilă sau un leagăn pe balcon în care să petreceți serile răcoroase de vară. Când vine vorba de confortul de acasă, alegerea unor piese de calitate vă poate asigura clipe minunate de relaxare.

Înlocuiți salteaua veche

Indiferent de vârstă, fiecare noapte petrecută pe o saltea de calitate face diferența, iar amenajarea apartamentului este momentul ideal de a înlocui salteaua veche cu una nouă. Pe lângă somnul odihnitor pe care vi-l asigură o saltea de calitate, puteți observa și alte beneficii: o postură mai bună, mai puțin stres pe timpul zilei sau ameliorarea unor probleme de sănătate ale coloanei deja existente. Același lucru este valabil, desigur, și pentru salteaua din camera copiilor

Luați în considerare un buget special pentru bucătărie

Nu degeaba bucătăria este cunoscută drept inima locuinței: aici puteți experimenta rețete noi alături de întreaga familie sau vă puteți destinde savurând bucatele preferate. Astfel, când conturați bugetul pentru amenajarea apartamentului, recomandarea noastră este să acordați puțin mai multă atenție bucătăriei. 

Bucătăria Alma >

Fiind un loc pe care îl veți frecventa în fiecare zi, mobilierul folosit trebuie să fie realizat din materiale de calitate și în stilul care vă reprezintă, astfel că cea mai bună soluție este să optați pentru o bucătărie configurabilă

Bucătăria Dune&Ego >

Completați decorul cu decorațiuni care vă reprezintă

Dacă sunteți în proces de (re)amenajare și vă doriți fie să respectați tendințele anului, fie să creați o amenajare timeless, puteți presăra o notă veselă în peisaj folosindu-vă de decorațiuni.

Tablourile, perdelele și draperiile, obiectele decorative, pernele și pledurile sau plantele sunt soluții ingenioase pentru a personaliza spațiul vostru de acasă, ținând cont și de evoluția trendurilor de design interior sau de potențialele schimbări prin care va trece familia voastră. 

Dați frâu liber creativității în camera copiilor

Camera copiilor nu ar trebui să cunoască limite în materie de creativitate. Copiii se pot dezvolta armonios într-un spațiu dedicat lor, funcțional, dar, mai ales, vesel. Astfel, nu ezitați să le propuneți copiilor să contribuie cu ideile lor proprii pentru amenajarea încăperii. Culorile vii, elementele de decor vesele și mobilierul cu diferite tematici o vor transforma într-un tărâm de poveste.

Nu ratați nicio reducere

Indiferent că doriți să vă încadrați într-un buget fix sau sunteți flexibili în ceea ce privește cheltuielile pentru amenajarea apartamentului, niciodată nu va fi o idee rea să economisiți atunci când amenajați apartamentul, fără a pierde din calitate. În perioada 27 februarie - 9 aprilie puteți profita de reduceri de până la 35% la întreaga colecție de mobilier pentru apartamente, astfel încât să vă bucurați de piesele perfecte pentru locuința voastră.

Profitați de metode alternative de plată

Fiecare persoană merită să se bucure de o locuință realizată conform dorințelor sale, indiferent de buget. De aceea, apelarea la o soluție alternativă de plată este o variantă pe care o poți lua în calcul, mai ales când ea vine la pachet cu extra beneficii. Mobexpert Credit Card îți poate veni în ajutor, oferindu-ți oportunitatea de a plăti mobilierul sau decorațiunile mult dorite în 36 de rate fără dobândă. În plus, poți beneficia de 10% reducere din costul produselor nereduse din comandă sau de 50% reducere pentru serviciul de transport și montaj.

Ideile îndrăznețe de amenajare pot prinde contur și în spații limitate. Astfel, urmând sfaturile de mai sus, puteți crea o locuință călduroasă, primitoare și, mai ales, confortabilă pentru întreaga familie. 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)