Cum incluzi masa extensibilă în zona de dining

Zona de dining este locul în care petreci mult timp – iei masa alături de familie, te distrezi împreună cu prietenii și, de ce nu, lucrezi în lipsa unui birou special amenajat. Pentru că multifuncționalitatea acestei încăperi este evidentă, este important să pui în valoare spațiul pe care ți-l pune la dispoziție, mai ales atunci când dimensiunile nu sunt unele generoase.

De data aceasta, vrem să îți oferim câteva sfaturi care te vor ajuta să gestionezi cu grijă spațiul pe care îl ai, iar o masă extensibilă este principalul lucru care îți va fi de folos. Dacă vrei să servești întotdeauna mesele într-un decor elegant sau să fii mereu pregătit pentru ocazii speciale, venim cu câteva idei și produse care sperăm să te inspire.

Sumar


Masa extensibilă – piesa centrală a zonei de dining

Beneficiile unei mese extensibile în zona de dining sunt incontestabile – aceasta îți oferă posibilitatea de a te bucura de preparatele gustoase alături de mai mulți prieteni sau întreaga familie. Fie ca vorbim despre o ocazie specială sau dorința de a servi mesele acasă, alături de cei dragi, o masă extensibilă îți va fi mereu de ajutor. Se extinde atunci când ai nevoie de mai mult spațiu, iar după terminarea mesei o poți ajusta la dimensiunile inițiale, fără a ocupa prea mult spațiu zi de zi. O masă extensibilă lungă, dreptunghiulară, va crea impresia unui spațiu mare și primitor.

 

Scaunele – pliabile sau suprapozabile

Scaunele pliabile sau suprapozabile din zona de dining sunt cea mai bună variantă pentru a salva cât mai mult spațiu. Acestea pot fi stocate cu ușurință după ce sunt folosite, lăsând încăperea mai aerisită și mai spațioasă. De regulă, siluetele acestor tipuri de scaun sunt suple, așa că nu trebuie să-ți faci griji dacă nu ai spații mari pentru depozitare; datorită caracteristicilor, acestea pot fi ținute în debara sau după un corp înalt de mobilier – nu încarcă spațiul la nivel vizual și nici nu dăunează în ceea ce privește latura estetică a camerei. Aceste scaune se remarcă prin designul cât mai simplu, chiar minimalist, care le recomandă drept alegerea ideală pentru o zonă de dining modernă și elegantă.

 

Piese de mobilier înalte pentru depozitare

Piesele de mobilier înalte sunt perfecte pentru spațiile de dimensiuni reduse – nu ocupă mult din suprafața încăperii, pentru că depozitarea are loc pe verticală. Optează pentru cele cu mai multe rafturi, care îți vor permite să așezi vesela și accesoriile într-un mod organizat. Pe lângă latura funcțională, un bufet sau o vitrină cu un aspect deosebit vor contribui cu mult stil la amenajarea încăperii – poți alege o piesă care este elegantă și modernă și completează decorul pe care tu îl dorești pentru zona ta de dining. În cazul vitrinelor, piesele de veselă vor fi expuse într-un mod rafinat și se vor evidenția cu mult bun gust.

 

Pentru o zonă de dining în care vrei să folosești spațiul într-un mod cât mai eficient, o masă extensibilă cu scaune suprapozabile sau pliante și o piesă de mobilier înaltă reprezintă elementele care vor amenaja o încăpere elegantă și confortabilă pentru tine și toți cei dragi.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)