Coș cumpărături

închide
  • Nu aveți produse în coș.

Culorile anului 2021 în design interior: Idei și tendințe cromatice pentru o locuință cu stil

Pentru 2021, Pantone a făcut o alegere puțin neobișnuită, numind două nuanțe culorile anului – gri (Ultimate Gray) și galben (Illuminating).

Sumar


Culorile anului 2021: Ultimate Gray si Illuminating

“Practical and rock solid, but at the same time warming and optimistic , the union of Ultimate Gray + Illuminating is one of strength and positivity . It is a story of color that encapsulates deeper feelings of thoughtfulness with the promise of something sunny and friendly .”

Pantone Color Institute

Culoarea gri va da oricărei încăperi un plus de simplitate și eleganță, pentru o stare de bine și confort și este o alegere potrivită în special pentru mobila de bucătărie, amenajarea dormitorului sau amenajarea livingului.

Galbenul denotă optimism și poftă de viață, creând decoruri luminoase și poate fi folosit cu succes pentru pereți, dar și pentru diverse decorațiuni precum draperii, perne, pături sau covoare.

Idei de amenajare folosind culorile anului

1. Folosește-le împreună

Poți să utilizezi separat culorile anului în designul interior al oricărui spațiu, însă gri și galben se asortează de minune. Ele pot lua parte cu armonie la amenajarea casei tale și oferă locului un aer aparte. Folosește cele două culori în amenajarea casei pentru a crea un spațiu dinamic și vesel, ele completându-se reciproc în mod ideal – tonurile de galben sunt o modalitate excelentă pentru a dinamiza griul neutru.

2. Gri și galben pentru mobilier

Alege mobilier în culorile anului 2021 pentru încăperile din casa ta. Poți opta fie pentru aceeași culoare la toate piesele de mobilier, fie pentru o piesă accent care va deveni vedeta spațiului.

3. Accente de culoare

Adaugă spațiului tău mici accente de culoare, indiferent că vorbim despre mobilier sau decorațiuni. Dacă nu vrei să ai aceeași culoare pentru toată încăperea, câteva decorațiuni sau accesorii vor aduce, totuși, culorile la modă la tine acasă, fără să acapareze întregul peisaj.

4. Cu ce culori se asortează?

Dacă a le folosi împreună ți se pare previzibil, dă frâu liber imaginației și optează pentru culori contrastante care vor evidenția tonurile de gri și galben. Albastrul și verdele sunt opțiuni spectaculoase în combinație cu galbenul, iar pentru un decor unitar care să cuprindă gri, folosește alte culori neutre.

5. Îndrăznește mai mult

Dacă ești o fire curajoasă, poți alege să văruiești pereții în diferite nuanțe de galben sau gri. Dacă nu ai în plan prea curând renovarea casei sau a apartamentului, specialiștii noștri recomandă o opțiune mai la îndemână – un tapet modern, care subliniază strălucirea asocierii celor două culori.

6. Gri și galben pentru dormitor

Un pat gri se va integra cu ușurință în designul dormitorului, iar un set de așternuturi de culoare galbenă va veni perfect în completarea acestuia.

Vezi aici mai multe idei pentru amenajarea dormitorului.

De asemenea, un dulap de culoare gri, bine compartimentat, este o piesă de mobilier care te va cuceri atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

7. Gri și galben pentru living

O canapea de culoare gri va deveni rapid vedeta din living, iar un covor galben poate veni în completarea acesteia, creând astfel spațiul ideal pentru relaxare. Poți opta și pentru un fotoliu gri sau galben, care va armoniza încăperea.

Descoperă mai multe sfaturi și idei despre amenajarea livingului din ghidul nostru dedicat.

8. Gri și galben pentru zona de dining sau bucătărie

Zona de luat masa va căpăta mai mult stil odată ce incluzi câteva piese în culorile anului 2021. Le poți pune în valoare fie prin piese de mobilier, fie prin accesorii. În zona de dining, o opțiune interesantă de a evidenția eleganța culorilor anului poate fi folosirea pieselor de veselă în aceste nuanțe.

Te invităm să vezi aici mai multe idei despre amenajarea bucătăriei.

Alege mobilier fabricat în România

Pentru confortul casei tale, alege piese de mobilier fabricate în România.

Pe durata procesului de amenajare a locuinței, pune preț pe confort și calitate. Tendințele în amenajare ale anului 2021 vizează atât funcționalitatea, cât și estetica spațiului. Alege mobilier și decorațiuni care se vor ridica la așteptările pe care le ai și îți vor satisface nevoile.

Mai mult de două treimi din mobilierul Mobexpert este produs în propriile fabrici pentru a ne asigura că obținem calitatea și prețurile optime pentru tine. În cazul în care nu ai un buget stabilit încă, citește ghidul nostru pentru a estima care ar fi costurile unui proiect de (re)amenajare și apoi vino in showroomurile noastre ori pe mobexpert.ro pentru a descoperi piesele de mobilier și decorațiunile potrivite pentru locuința ta.

În plus, acum te bucuri de primul planificator de buget cu prețuri concrete, creat de Mobexpert, care te va ajuta să-ți planifici mai bine resursele financiare și îți oferă și o listă de piese de mobilier recomandate, care se pliază pe preferințele, nevoile și buzunarul tău.

calculator mobila

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)

Scroll To TopScroll To Top