Coș cumpărături

închide
  • Nu aveți produse în coș.

Culoarea anului 2022 în design interior: idei pentru amenajări interioare cu stil

Pentru anul 2022, Institutul Pantone desemnează o nouă culoare - Very Peri - rezultată dintr-un mix de albastru vibrant cu tente de roșu violet. În fiecare an, Pantone alege culoarea anului în funcție de contextul actual, de schimbările prin care trece societatea, dar și de trendurile pe care le-am întâlnit în anul anterior. Și, ca de fiecare dată, toată lumea așteaptă cu sufletul la gură să afle care va fi culoarea anului, de la industria de fashion, până la cea de design interior.

Sumar


Care este culoarea anului 2022: „Very Peri” sau albastru-violet

Displaying a carefree confidence and a daring curiosity that animates our creative spirit, inquisitive and intriguing, Very Peri helps us to embrace this altered landscape of possibilities, opening us up to a new vision as we rewrite our lives. Rekindling gratitude for some of the qualities that blue represents complemented by a new perspective that resonates today, Very Peri places the future ahead in a new light.

Pantone Color Institute

Institutul Pantone al Culorilor le oferă designerilor, dar și brandurilor șansa de a crea o comunitate strânsă, bazată pe imaginație și îndrăzneală. Pantone este, de departe, un expert în a ști cum orice design este afectat de culori, indiferent că vorbim despre fashion sau design interior.

Culoarea anului 2022 îmbină încrederea, constanța și stabilitatea albastrului cu pasiunea, entuziasmul și energia roșului, pentru a oferi un amestec puternic de creativitate și noutate. Numele culorii Very Peri este derivat din denumirea „Periwinkle”, o floare care are nuanțe albăstrui - violet.

Idei pentru a folosi culoarea anului în amenajări interioare

1. Creează un perete accent cu vopsea sau tapet

Inspiră-te din curajul și spiritul energic pe care îl denotă Very Peri și alege să văruiești pereții în nuanțe de albastru-violet. Dacă îți dorești doar să readuci puțin la viață o încăpere, încearcă un perete accent.

De asemenea, poți opta pentru o variantă temporară și jucăușă folosindu-te de tapet în nuanțele culorii anului 2022. 

2. Mobilier statement pentru un plus de dinamism

Dacă te-ai decis să aduci un suflu nou locuinței sau pur și simplu vrei să testezi apele și să vezi cum te „descurci” cu culorile, optează atunci pentru o piesă de mobilier accent. Un fotoliu ori o măsuța de cafea așezate în colțul camerei, poate un tablou sau o decorațiune mai grandioasă, cu siguranță vor da un strop de noutate decorului. Acest truc este ideal mai ales dacă încăperea este dominată de culori mai degrabă neutre.

3. Pete mici de culoare în toată casa

Accesoriile pe care le poți muta dintr-o cameră în alta pentru a completa ideile tale de amenajare a casei sunt alegerea perfectă dacă vrei să păstrezi un ton unitar în toată locuința. Sau dacă încă nu te încumeți să investești într-o piesă de mobilier albastru-violet, „presară” culoarea anului cu mici detalii ici-colo, cum ar fi o lumânare parfumată, o ramă foto, o floare decorativă și nu numai.

4. Combină culoarea anului cu nuanțe inspirate din natură

Culoarea anului 2022 este adesea întâlnită la florile din grădină, așa că nu e de mirare că se asortează de minune cu tonuri inspirate din natură. Te poți inspira din propria curte și să folosești albastru-violet alături de bleu sau verde vibrant pentru un decor plin de viață în living, birou sau camera copiilor.

Dacă mixul este prea îndrăzneț, poți echilibra puterea Very Peri cu un mov mai șters sau nuanțe pământii precum teracotă și astfel obții o combinație liniștitoare, perfectă pentru amenajarea dormitorului.

5. Culoarea anului în living: un punct de atracție pentru toată familia

Livingul a fost mai dintotdeauna sufletul locuinței, cu atât mai mult în ultimii ani, când a devenit cameră multifuncțională pentru toți membrii familiei, atât pentru relaxare, cât și pentru lucru. Așadar, este un spațiu potrivit unde să inserezi elemente de decor care să încurajeze toate aceste activități de familie, iar culoarea anului este un candidat numai bun.

Dacă îți plac decorurile îndrăznețe, alege o piesă de mobilier mare cum ar fi canapeaua ori fotoliul în nuanțe de albastru-violet, care să devină vedeta din casă. Dar dacă este un angajament prea mare, poți da un strop de culoare cu alte elemente accent cum ar fi pernele decorative ori un taburet.

Descoperă mai multe sfaturi despre amenajarea livingului.

6. Culoarea anului în dormitor: albastru-violet pentru o atmosferă primitoare și relaxantă

Albastru este una dintre cele mai recomandate culori pentru dormitor. Culoarea anului 2022 nu este chiar albastru, dar Institutul Pantone îl descrie drept unul dintre cele mai calde nuanțe de albastru. Deci nu e de mirare că Very Peri este o alegere ideală pentru amenajarea dormitorului. Adaugă note confortabile care te îndeamnă la somn cu ajutorul pernelor decorative, a pledurilor, draperiilor, așternuturilor și nu numai.

7. Detalii mici și în bucătărie

Șansele să îți schimbi mobila de bucătărie sunt mici, dar poți aduce un plus de eleganță dacă vei adăuga câteva piese în nuanțele culorii anului 2022. Folosește-te de textilele de bucătărie precum șervete, față de masă sau napron albastru-violet sau optează chiar pentru un set de veselă cochet în nuanțe asemănătoare.

Dacă ești chiar în proces de (re)decorare a bucătăriei, găsești idei și sfaturi practice în ghidul nostru despre amenajarea bucătăriei.

8. Posibilitățile sunt nelimitate în camera copiilor

În cea mai veselă cameră din casă, cea a mezinilor din familie, nu există limite la cum vă puteți juca împreună cu mobilier și elemente de decor în culoarea anului 2022. De la paturi la comode și fotolii, covoare sau decorațiuni, ai la dispoziție o varietate mare din care poți alege în funcție de preferințele tale și ale micuțului tău. Nu se pune problema nici de prea mult. Dacă piciului tău îi place culoarea, folosește din plin Very Peri în amenajare.

9. Adaugă un plus de culoare pe birou pentru energie și creativitate

Transformă biroul într-un spațiu plin de creativitate și stare de bine cu accente de albastru-violet. Culorile care te înconjoară îți influențează starea de spirit, de aceea ai nevoie de un spațiu care să-ți încurajeze productivitatea și imaginația. Alege o lampă sau accesorii de birou, ori poate o decorațiune care să te inspire, în nuanțele culorii anului 2022 și lasă-ți creativitatea să zburde.

Vrei mai multă inspirație pentru a decora dormitorul micuțului? Citește ghidul nostru dedicat despre amenajarea camerei copiilor.

După doi ani plini de schimbări, culoarea anului 2022 ne îndeamnă să fim la fel de inventivi pe toate planurile, cu atât mai mult în ceea ce privește amenajarea locuinței. Spațiul în care trăiești trebuie să reprezinte esența ta, iar Very Peri îmbină perfect consistența albastrului cu spontaneitatea roșului, într-o culoare care se potrivește de minune în orice încăpere.

Dacă încă nu ai descoperit ceva potrivit pentru locuința ta, explorează întreaga noastră colecție de mobilier în culoarea anului 2022.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)

Scroll To TopScroll To Top