Culoarea anului 2024 în design interior: cum integrăm Peach Fuzz în amenajarea locuinței

 

Institutul Pantone a desemnat culoarea anului 2024 - Peach Fuzz, o culoare pastelată, luminoasă, optimistă, caldă, inocentă și plină de emoții. Sugestivă pentru momentul în care trăim, pune accentul pe importanța sănătății, bunăstării, empatiei și compasiunii, marcând trendurile în design și modă ale anului 2024. 

Sumar


Care este culoarea anului 2024: Peach Fuzz

At a time of turmoil in many aspects of our lives, our need for nurturing, empathy and compassion grows ever stronger as does our imaginings of a more peaceful future. We are reminded that a vital part of living a full life is having the good health, stamina, and strength to enjoy it. We needed a color whose gentle lightness and airy presence lifts us into the future.

Pantone Color Institute

La ce te duce cu gândul Peach Fuzz? La o cofetărie plină de prăjituri delicioase, la o destinație tropicală de vacanță, o rochie vintage de mătase sau la acel crepuscul spectaculos la sfârșit de zi.

În ceea ce privește designul interior, Peach Fuzz poate fi integrată cu ușurință în diverse stiluri de amenajare prin note accent precum mici decorațiuni sau ca nuanță dominantă: perete vopsit sau tapet, un corp de mobilier vedetă sau draperii. Se poate asorta cu aproape toate culorile, făcând parte din spectrul de culori calde, iar alăturarea acesteia cu finisaje metalice va avea un efect elegant. În combinație cu auriul va oferi spațiului un look călduros.

Spațiile generoase pot fi decorate cu accente metalice argintii, obținând astfel un aspect mai rece, dar elegant și impozant. Pentru abordările ton-sur-ton, o variantă spectaculoasă este asocierea cu obiecte în finisaj cupru, corpuri de mobilier cu sticlă arămie sau cu suprafețe de oglindă arămii.

Îți prezentăm în continuare câteva moodboards propuse de designerul nostru, Anca Scutariu, din care te poți inspira pentru a obține un look în trend cu culoarea anului 2024.

4 Moduri de a folosi culoarea anului 2024 în amenajarea locuinței

1. Dormitor - Reconectează-te în confortul de acasă

Culoarea anului 2024 îndeamnă la relaxare și stare de bine. Ce loc ar putea fi mai bun pentru aceasta decât dormitorul?

2. Dining - Servește masa cu stil

Creează un aranjament cald și prietenos al mesei cu accente calde de culoare.

Adaugă accente argintii și nuanțe neutre de alb sau crem împreună cu Peach Fuzz pentru un look cu totul special.

3. Living - Îmbrățișează atmosfera caldă de acasă împreună cu cei dragi 

Livingul este spațiul potrivit în care să inserezi elemente de decor care să sublinieze ideea de acasă, de spațiu primitor și reconfortant.

Pentru un look în tendințe, combină mobilierul și decorațiunile în culoarea anului 2024 cu nuanțe de crem, cupru, arginitiu sau negru.

4. Camera copilului - Creează o amenajare cu tematică deosebită

Amenajarea camerei copilului poate fi abordată printr-un „conceptual design" inovator, evidențiind o tematică distinctă și accente coloristice conform anului 2024, cu nuanțe inspirate din Peach Fuzz. Atmosfera luminată și jucăușă, alături de culori și modele stimulatoare, încurajează creativitatea și dorința de explorare a celui mic într-un Univers creativ, înconjurat de texturi moi, pufoase și forme ergonomice.

Culoarea anului 2024, perfect asortată cu finisajele din stejar și alb, conferă un caracter fresh și modern întregii încăperi. 

Dacă încă nu ai descoperit ceva potrivit pentru locuința ta, explorează întreaga noastră colecție de mobilier în culoarea anului 2024

 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)