Cum să creezi o zonă Alfresco la tine acasă

O zonă Alfresco este o extensie a casei tale, un loc unde te poți bucura de mese alături de familie sau de prieteni, în aer liber. Este un element deosebit pe care îl poți adăuga la designul casei tale, oferind zona perfectă pentru divertisment și relaxare pe tot parcursul anului. În continuare îți vom prezenta câteva sfaturi despre cum să creezi o zonă Alfresco în grădina sau pe terasa ta.

Sumar


Alegerea locației

Deși ar putea fi tentant să alegi un colț îndepărtat și neutilizat al grădinii sau terasei drept loc pentru zona Alfresco, de obicei aceasta nu este cea mai bună alegere. În special iarna, când temperaturile sunt foarte joase, este extrem de practic ca grătarul sau bucătăria exterioară sa fie la doar câțiva pași distanță de casă, astfel încât să te poți bucura cu ușurință de o masă delicioasă.

Dacă dorești să incluzi în zona Alfresco o bucătărie exterioară, află că transportul ustensilelor, platourilor și condimentelor din interior în exterior va fi, de asemenea, mai accesibil. De asemenea, dacă vrei să folosești zona ta Alfresco ca un centru de divertisment, vei dori un spațiu suficient de mare pentru a încăpea mese și scaune, mobilierul de bucătărie, grătarul, frigiderul pentru băuturi sau orice altceva îți dorești.

Crearea bucătăriei exterioare perfecte

Dacă te gândești să incluzi o bucătărie exterioară, iată câteva întrebări pe care ar trebui să ți le adresezi: Cum vei folosi acest spațiu? Vei continua să folosești bucătăria ta principală pentru pregătire și apoi să gătești afară? Sau vrei să poți face totul afară? Poți alege bucătării pentru exterior complete sau doar anumite module cu frigider, chiuvetă sau blat de lucru inclus care îți pot veni în ajutor dacă vrei doar să completezi amenajarea pe care o ai deja acasă.

Funcționalitatea este un aspect important de luat în considerare pentru bucătăriile în aer liber. Este esențial să amenajezi destule spații de depozitare pentru ustensilele și vasele folosite, dar poți adăuga și un gheridon pentru articolele precum uleiul de gătit, sosurile și condimentele. Acest lucru va asigura accesul ușor și mobilitatea în jurul spațiului exterior.

De asemenea, atunci când îți proiectezi zona Alfresco, încearcă să menții în exterior același stil ca în interior pentru a cultiva o atmosferă coerentă. Poți alege materiale rezistente la schimbările de temperatură și la apă, creând combinația ideală pentru spațiul tău exterior: cabinete de inox și lemn de teak sau PVC și aluminiu.

Alegerea grătarului

Una dintre marile plăceri ale verii este gătitul în aer liber la grătar. Dacă ai destul spațiu în aer liber, grătarul tău poate deveni mai mult decât un loc pentru a găti carnea sau legumele. Ia în considerare dimensiunea grătarului, tipul de combustibil care este cel mai potrivit pentru spațiul tău (cum ar fi gazul, cărbunele sau electricitatea) și dacă vrei sau nu ca grătarul să fie integrat în mobilierul de bucătărie sau portabil.

Orice grătar ai alege, asigură-te că ai în apropiere o suprafață destul de mare pentru a pregăti înainte preparatele. Gândește-te la ce electrocasnice pentru bucătăria de afară vor funcționa cel mai bine pentru spațiul tău și modul în care îți place să gătești.

Includerea spațiilor confortabile

Grădina a devenit deja o „cameră” suplimentară, la fel de importantă ca orice altă spațiu din casă. Există o mulțime de alegeri pe care le poți face pentru a da farmec unei zone Alfresco, cu elemente de decor noi și mobilier elegant.

Atunci când iei în considerare variantele de mobilier pentru grădină, gândește-te la modul în care folosești spațiul exterior. Vrei ca locurile de ședere să fie centrul unei zone de divertisment sau un colț liniștit pentru relaxare?

Dimensiunea spațiului tău în aer liber va influența, de asemenea, tipul de mobilier pentru care optezi. Dacă este important pentru tine să primești oaspeți în grădină, atunci poți alege o zonă în care să amenajezi un bar. Pentru un stil boho modern, alege un fotoliu din răchită pe care îl poți potrivi cu alte piese de mobilier de exterior, cum ar fi ghivecele pentru plante sau o masă de cafea. Pentru un spațiu mai mare, un colțar pentru grădină funcționează cel mai bine, astfel încât să poți crea un loc aerisit, fără să aglomerezi grădina sau terasa.

Adăugarea unei pergole

Un element elegant și practic într-o zonă Alfresco este o pergolă. Pergolele oferă nu doar un aspect estetic plăcut, ci și o serie de beneficii funcționale. Ele pot asigura umbra necesară în zilele toride de vară, creând un spațiu confortabil și răcoros pentru relaxare sau servirea meselor. În anotimpul rece te protejează de frig, astfel încât să te poți bucura în continuare de zona ta Alfresco pe tot parcursul anului.

Poți include în interiorul unei pergole de tip orangerie, de exemplu, un jacuzzi sau o saună, dar și un colț mobilat cu canapele și fotolii pentru un moment de relaxare. Cu un design variat și materiale durabile, pergolele pot fi adaptate oricărui stil și pot completa perfect atmosfera primitoare a unei zone Alfresco.

Așadar, o zonă Alfresco aduce un nou element care contribuie la confortul și plăcerea de a trăi în propria ta casă. Indiferent de dimensiunea sau stilul spațiului tău exterior, te poți bucura de fiecare colțișor al casei tale, indiferent de sezon.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)