#OameniiMobexpert - Adriana: „Este important să fii bine informat și pregătit”

Pentru că oamenii din spatele unui brand sunt cei care îi dau viață, vă facem cunoștință cu colega noastră, Adriana Ciobanu, Șef Desfacere intern-export Fabrica Moldo Mex - Suceava.

Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cine este Adriana, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Adriana–Maria Ciobanu e numele meu și sunt Șef departament Desfacere intern-export, în cadrul unei fabrici românești cu tradiție în prelucrarea lemnului, Moldo MEX Suceava, fabrică ce produce mobilier în cadrul grupului Mobexpert.

Deoarece am absolvit un liceu cu profil de prelucrarea lemnului, acest lucru și-a urmat cursul firesc și în 1986 m-am încadrat într-o fabrica de mobilă pe atunci CPL (Combinatul de prelucrare a lemnului ), unul din cele mai mari centre producătoare de mobilier din țară.

 

Povestește-ne mai multe despre traseul tău profesional.

Am lucrat efectiv în fabrică câțiva ani; în aproape toate locurile am acceptat toate provocările de a învăța mereu ceva nou și de a mă perfecționa continuu. În acest timp, în paralel mi-am continuat studiile și diferitele specializări care au fost necesare pe parcurs.

Nu a fost ușor, a fost chiar foarte greu, dar sunt o persoană cu multă dorință de a învăța și de a atinge chiar și imposibilul.

De la munca în fabrică care m-a făcut să cunosc toate materialele și materiile prime folosite în fabricarea mobilei, am cunoscut produsele și mobilierul fabricat care atunci mergea 80% la export în alte țări din Europa.

Experiența trăită în fabrică m-a ajutat mai târziu să înțeleg exact procesul tehnologic de fabricare a mobilei, defectele care pot apărea dacă nu se respectă toate indicațiile și tehnologia de fabricație, experiență și cunoștințe pe care orice om care lucrează în Vânzări trebuie să le aibă. Nu poți vinde dacă nu cunoști produsul, materialele din care e realizat și funcțiile lui. Clientului trebuie să-i răspunzi la orice întrebare pe care o adresează. Este important să fii bine informat și pregătit, iar asta depinde doar de tine.

În anul 2006 am primit oferta și marea provocare de a lucra în vânzări primind postul de șef desfacere Moldo Mex. Spun marea provocare pentru că deja începea un nou capitol în viața mea—am început cu pași repezi să cunosc a doua mare familie, colegii din Mobexpert.

Au fost multe momente plăcute, am trecut și prin momente de criză, dar am reușit în final să devin puntea de legătură dintre magazinele Mobexpert și fabrica Moldo Mex. Legătura aceasta e musai să existe și se bazează pe respect reciproc, comunicare și profesionalism.

 

Cum decurge o zi din activitatea desfășurată în cadrul unei fabrici Mobexpert? Descrie în trei cuvinte mediul de lucru din interiorul unei fabrici Mobexpert.

În fabrică, fiecare zi începe cu o discuție de grup, discuție tehnică unde specialiștii din fabrică, ctc, producție, proiectare și desfacere își comunică situațiile întâmpinate și încercăm, împreună cu administratorul să găsim rezolvări la toate. Munca în echipa e cheia succesului la Moldo Mex și în general. Fiecare zi e o provocare și în fiecare zi simți că vrei să vii să dai tot pentru a realiza ceea ce ți-ai propus.

 

Care este traseul unei idei până la produsul finit?

În spatele fiecărui produs sunt multe ore de muncă și creație, de la desenarea lui, până la proiectare, croire, șlefuire, finisare, montaj tehnic, ambalare și depozitare. O întreagă echipă lucrează după un plan și un proces tehnologic bine definit pentru realizarea în condiții optime a produsului final.

Când intru dimineața în fabrică alături de colegii mei și simt mirosul unic al lemnului care își începe povestea spre a ajunge apoi mobilă, îmi dau seama ce norocoasă sunt să pot simți acest lucru într-o fabrică cu tradiție, în țara mea.

 

Un proiectul de care ești foarte mândră, de care îți aduci aminte cu cel mai mare drag?

Pentru că mereu când îmi aduc aminte de copilărie îmi dă o stare de bine, toate proiectele legate de mobilierul pentru copii îmi creează mari satisfacții, mai ales atunci când reușim să realizăm cu succes și pentru pitici mobilier unic și de calitate în fabrică. Un proiect de care îmi aduc aminte cu mare drag a fost cu câțiva ani în urmă când au început sa apară locurile de joacă în public pentru copii și fabrica noastră, în colaborare cu celelalte din grup, au realizat în București un centru de joacă pentru copii cu mobilier și decorațiuni din lemn. A fost un proiect absolut superb și realizat impecabil. Pe lângă produsele pe care le expunem în magazinele Mobexpert, lucrăm mereu la realizarea de prototipuri, produse noi și tot ceea ce tehnologia fabricii ne permite.


După ce valori te ghidezi în activitatea ta?

Sunt un om simplu, dar valorile după care mă ghidez au fost mereu comunicarea directă, sinceritatea și lucrul în echipă. Mobexpert face parte deja de 18 ani din marea mea familie și faptul că pot lucra cu mândrie în țara mea e lucru mare.


Ce sfat ai pentru generația tânără? Ținând cont mai ales de această perioadă, ce ar putea să facă pentru joburile în care sunt deja sau pentru care se pregătesc.

Pentru colegii mei tineri de la Mobexpert le pot spune doar atât: îi admir și iubesc că au intrat de tineri în familia Mobexpert, dar asta presupune muncă, perfecționare continuă și să aprecieze mereu LUCRUL BINE FĂCUT.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)